Za podrobnejše informacije izberite želeno področje

Hranjenje negativov


Hranjenje magnetnih medijev


Hranjenje optičnih medijev


Posodabljanje spletnega brskalnika

Računalniške storitve May

Stara Cesta 4
Prevoje Pri Šentvidu
1225 Lukovica

gsm: 040 170 999
mail: info@may.si

Posodabljanje spletnega brskalnika

Statistike kažejo, da se uporabniki spleta z verzijo spletnega brskalnika, ki ga uporabljajo, na veselje računalniških kriminalcev ne obremenjujejo preveč

V začetku leta 2010 tako še vedno preko 20% uporabnikov spleta uporablja brskalnik Internet Explorer 6, ki je prišel na svet daljnega leta 2001. V tolikšnem času bi marsikateri uporabnik celo zamenjal avtomobil!

Trenutno aktualna je različica 8, ki jo Microsoft med pripravljanjem devete izdaje pridno krpa in s tem odpravlja varnostne luknje. Tega za verzijo 6 s preko 150 javno objavljenimi hudimi hrošči, ki jih lahko za napad na uporabnikov računalnik izkoristijo tudi manj vešči hekerji, ne počne več.

Tudi splet se je od leta 2001 močno spremenil- prišle so nove tehnologije in možnosti uporabe, ki jih stari brskalniki ne poznajo.

S časom tudi vedno več spletnih mest opušča podporo starim brskalnikom- to naprimer počneta celo velikana YouTube in Facebook. Nadgradnja je zato pomembna ne le za varnost, temveč tudi uporabniško izkušnjo na spletu.

Kako nadgraditi brskalnik

Uporabnikom legalne kopije Microsoftovih Oken (2000 ali novejši), Applovega MacOS, ali modernega Linux sistema, bo nadgradnjo ponudil sam računalnik ob posodobitvi sistema. Če je v Oknih posodobitev izklopljena, si lahko uporabnik kadarkoli namesti zadnjo različico Internet Explorerja iz Microsoftovega spletnega mesta

Tudi za uporabnike z nelegalno kopijo Oken (legalizacija je enostavna in cenovno ugodna) in tiste, ki jim Internet Explorer ne diši, obstaja več vrhunskih brskalnikov, ki ga v marsikaterem pogledu prekašajo:

Omenjeni brskalniki se tudi samodejno posodabljajo.

 

Izdelava spletne strani: Računalniške storitve May