Za podrobnejše informacije izberite želeno področje

Za začetnike


Za nadaljevalce


Programiranje


Linux


Računalniške storitve May

Stara Cesta 4
Prevoje Pri Šentvidu
1225 Lukovica

gsm: 040 170 999
mail: info@may.si
Preko štirinajst let vsakodnevne uporabe - bodisi kot uporabniki ali kot administratorji - je na nas pustilo neizbrisen pečat Linuxašev.

Mali pingvin

15 urna delavnica slušatelje popelje skozi svet Linuxa in jim predstavi brezplačno odprtokodno programsko alternativo.

Slušatelji dobijo celoten pregled nad Linux programsko opremo, od pisarniških paketov, preko spleta, grafičnih programov, urejevalnikov in pregledovalnikov videa in glasbe pa do iger in nadzora sistema.

Magellanov pingvin

Najprej na hitro predstavi uporabniške aplikacije v Linuxu, nato pa se posveti podrobnostim "zadaj", za uporabniškim vmesnikom. V tem 21 urnem tečaju se tako slušatelji spoznajo z uporabniškim in administrativnim (terminalsko delo, konfiguracija sistema, prevajanje, instalacije, BASH skripte,...) delom.


Instalacija Linux OS

Na 6 urni delavnici se slušatelji naučijo namestiti ter nastaviti Linux. Primerna je za slušatelje, ki se ponašajo z znanjem na ravni delavnice "Mali pingvin".


Linux administracija

V 15 urni delavnici se slušatelji naučijo osnov administracije strežniških programov na Linuxu - kako se postavi in nastavi nekaj strežnikov, se poigra s požarnim zidom, usmerjevalnikom ipd.

WWW, POP3, IMAP, SMTP, FTP, SQL, DNS, SMB, NFS, DHCP in IPP so le nekatere izmed kratic protokolov, ki jih boste po delavnici znali vzpostaviti na Linuxu.